Novosti

06/05/2011

Otvorena Galerija Antun Motika

U sklopu proslave dana Grada danas je otvorena izložba Antun Motika "Izbor iz donacije za stalni postav".
Tom prigodom inaugurirana je i Galerija Antun Motika na drugom katu Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula gdje je predstavljen dio donirane zbirke Antuna Motike.
Gradonačelnik Boris Miletić naglasio je da je neizmjerno radostan što se ove godine povodom Dana Grada Pule otvara stalni postav najeminentnijeg pulskog i istarskog te jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara 20. stoljeća.
Želja Antuna Motike da dio svoga raskošnog opusa ustupi rodnom gradu realizirana je 2006. godine te je od tada Zbirka Antun Motika sastavni  dio Zbirke umjetnina grada Pule. Od prvog predstavljanja dijela Zbirke 2007. godine do danas Puljani i njihovi gosti vidjeli su preko 200 radova stručno obrađenih i opremljenih djela kroz 8 izložbenih postava u Gradskoj galeriji u Kandlerovoj ulici.
"Grad si je dao obavezu pronaći trajno rješenje za čuvanje i izlaganje doniranih umjetnina i to je današnjim otvorenjem ove izložbe i realizirano.
Planovi ovdje ne staju  jer i u recesijsko doba postoji način da se ponovno pokrene projekt uređenja tiskare u multimedijalni izložbeno-galerijski prostor putem europskih fondova na čemu ćemo nastaviti ustrajno raditi" rekao je Miletić. 
Gradonačelnik se ovom prigodom još jednom zahvalio donatoru, nećaku Antuna Motike, gospodinu Dušanu Motiki, njegovoj obitelji, te svima koji su doprinijeli realizaciji dosadašnjeg predstavljanja djela ovog značajnog umjetnika.