Novosti

06/05/2011

Akti Gradonačelnika - Dva milijuna kuna za rekonstrukciju pulskih osnovnih škola Centar, Kaštanjer i Škole za odgoj i obrazovanje

Gradonačelnik Boris Miletić je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 29. travnja do 05. svibnja 2011. godine.
U navedenom je razdoblju doneseno ukupno dvadeset akata. 

Donesena je Odluka o početku otvorenog postupka javne nabave za izvođenje radova zamjene vanjske stolarije na školskoj zgradi OŠ Centar. Procijenjena vrijednost radova iznosi 780.000,00 kuna bez PDV-a.
Zatim je donesena Odluka o početku otvorenog postupka javne nabave za izvođenje radova rekonstrukcije multifunkcionalnog prostora OŠ Kaštanjer. Procijenjena vrijednost radova iznosi 500.000,00 kuna bez PDV-a.
Donesena je Odluka o početku otvorenog postupka javne nabave za izvođenje radova rekonstrukcije instalacija vode i kanalizacije i sanitarnih čvorova Škole za odgoj i obrazovanje. Procijenjena vrijednost radova iznosi 700.000,00 kuna bez PDV-a. 

Donesene su Izmjene i dopune Naredbe o lokacijama javnih parkirališta pod naplatom, zonama, vremenskom ograničenju trajanja parkiranja, vremenu naplate parkiranja i visinama naknade za parkiranje na području grada Pule. Ukazala se potreba reguliranja nelegalnog kampiranja na području parkinga Karoline tijekom ljetnih mjeseci. Naime, gosti s kamperima dolaze na Karolinu navečer, nakon završetka naplate te odlaze ujutro prije početka naplate javnog parkinga čime izbjegavaju plaćanje i boravišne pristojbe premda na ovaj način ljetuju u centru Pule. Također se uvodi naplata satne karte i povećava cijena dnevne karte za autobuse kojima se u ljetnim mjesecima zabranjuje parkiranje na Karolini jer imaju osigurano parking-mjesto na drugim lokacijama. 

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju 29. travnja do 05. svibnja 2011. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.