Novosti

09/05/2011

Dodijeljene nagrade za najbolje učeničke radove povodom 20. obljetnice 119. brigade

Zamjenica gradonačelnika Pule Vera Radolović je danas u Komunalnoj palači dodijelila nagrade za najbolje literarne, likovne i informatičke radove učenika pulskih osnovnih škola koje su sudjelovale na natječaju u povodu 20. obljetnice 119.brigade.
Ovaj natječaj je pokrenuo Grad Pula u suradnji sa 119. brigadom u povodu obilježavanja  njezine 20. obljetnice, na temu prisjećanja Domovinskog rata u kojem je 119. brigada učestvovala prije dvadeset godina.
Natječaj je otvoren početkom mjeseca ožujka, a trajao je do 18. travnja. Pristigle literarne, likovne i informatičke radove učenika vrednovali su akademski umjetnik Eros Čakić, profesor Borut Skok, profesorica Zlata Knez, spisateljica Slavica Juhas i pripadnik 119. brigade Milan Pačić.
Dodjeli nagrada su nazočili i zapovjednici 119. brigade Roberto Fabris i Marijan Mužinić te pomoćnik pročelnika za društvene djelatnosti Vinko Knez. 

Nagrađeni učenici su:
Niko Kušanić iz OŠ Vidikovac koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji literarni radovi. U kategoriji likovnih radova prvo mjesto osvojio je Erik Jelčić iz Osnovne škole Šijana. Pohvalu za najbolji plakat osvojili su Mario Žufić i Petar Furundžija iz Osnovne škole Šijana dok je pohvalu za video uradak osvojio Tone Cukon iz Osnovne škole Vidikovac.