Novosti

12/05/2011

Akcija 'Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica"'

Pročelnik upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Pule Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić, predsjednik MO Vidikovac Boris Pirija, predsjednik MO Sv. Polikarp-Sisplac Ivan Lasić, član vijeća MO Vidikovac Stevan Muidža i  tajnik Društva sportske rekreacije Uljanik Vjekoslav Jozanović održali su danas konferenciju za medije na kojoj su predstavili program proljetne eko akcije "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica" s popratnim manifestacijama. 

Boris Pirija rekao je da se ovaj program odvija treću godinu za redom i da se kao i do sada očekuje veliki broj učesnika. Cilj akcije je revitaliziranje i približavanje građanima gradskih šumica Lungomare i Drenovica putem ekoloških i sportskih aktivnosti. Jedan od ciljeva je i otvaranje bitnice Carnial u Drenovici koje bi postalo središnja šetnica pri čemu bi se i revitalizirali ovi važni spomenici pulske povijesti.
Ivan Lasić istaknuo je da se ovom akcijom potvrđuju njezina tri prvobitna cilja, a to su čišćenje i uređenje šumica, korištenje od strane građana i edukacija djece.
Stevan Muidža je podsjetio da je akcija nastala inicijativom Mjesnog odbora i naglasio kako se već puno toga napravilo, pogotovo za Drenovicu koju danas posjećuje velik broj šetača, rekreativaca, ljudi s psima, djece te da je mjesto čišćenjem zaštićeno od požara i ilegalnog odlaganja otpada. Ovom se prilikom zahvalio svim sponzorima koji su poduprli ovu akciju u iznosu od 59 tisuća kuna.
Vjekoslav Jozanović predstavio je sportski dio akcije koji uključuje boćanje, pješačenje te atletsku utrku Vivicitta. Nagasio je da se u slučaju kiše, akcija neće odgoditi već će se program odvijati pod šatorom. 

Cjelokupni program eko akcije možete pogledati ovdje.