Novosti

13/05/2011

Učenici iz Pule i Poreča u posjetu francuskom gradu Villefranche-de-Rouergue

Trideset srednjoškolskih učenika iz Pule i Poreča od 15. do 21. svibnja 2011. godine boravit će u francuskom gradu Villefranche-de-Rourgue.
Na poziv gradske uprave ovog francuskog grada, pobratima Grada Pule od 2008. godine, deset učenika iz pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, deset učenika iz Gimnazije i deset učenika iz porečke Srednje škole Mate Balote u pratnji svojih profesora boravit će u Villefranche-de-Rourgue.
Program boravka učenika prilagođen je njihovim obrazovnim profilima. Učenici će posjetiti srodne škole i razmijeniti iskustva, odnosno upoznati teorijski i praktični rad u tim srednjim školama, a potom i pratiti nastavu na francuskom jeziku.
Programom je predviđeno i razmatranje mogućnosti zajedničkog kandidiranja projekata u programu Comenius Regiokoji obuhvaća aktivnosti na polju kulture (učenje stranih jezika), gastronomije (domaći/regionalni prehrambeni proizvodi visoke kvalitete, ekološka poljoprivreda) te gospodarstva i trgovine.
Učenicima će se u posjetu pridružiti i predstavnici pulske javne vatrogasne postrojbe, koji u Francusku putuju na poziv svojih kolega.