Novosti

16/05/2011

Osnovna škola Monte Zaro obnovila status Eko Škole

Međunarodna koordinacija za Eko škole, na prijedlog hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš, produžila je OŠ Monte Zaro status Međunarodne Eko škole za sljedeće dvije godine. Škola je četvrti put u cijelosti ispunila uvjete iz Smjernica za provedbu programa i uredno izvršila sve potrebne radnje za obnavljanje ovog međunarodnog priznanja.
Članovi povjerenstva i ocjenjivačkog suda te stručni suradnici Udruge "Lijepa naša" pregledali su dokaznu dokumentaciju i obišli školu.  Svečanost obnavljanja statusa, odnosno podjele certifikata i Zelenih zastava, održana je u petak 13. svibnja, u Zagrebu, u Gastro Globusu na Zagrebačkom velesajmu. Svečanosti dodjele nazočili su u ime osnivača predstavnici Grada Pule - pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i  stručna suradnica za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje Miljenka Nikolić, ravnateljica škole Branka Sironić, eko koordinatori profesori Maja Radolović-Čalić, Antonija Vuković i Zlatko Lasek, predsjednica i zamjenik predsjednice Vijeća učenika Tea Buršić, 8.a i Luka Živković, 8.b te predstavnik Vodovoda d.o.o Pula Dean Banko.
Iz Pule uz OŠ Monte Zaro koja je stekla Srebrni status na svečanoj dodjeli priznanja i zastava bili su i predstavnici Gimnazije Pula koji su stekli Zlatni status i Centra za rehabilitaciju Pula koji su stekli status Eko škole.  Sudjelovalo je deset predstavnika iz Istarske županije koji su obnovili ili tek stekli status Eko škole.
Na samoj svečanosti dr.sc. Ante Kutle, predsjednik Udruge "Lijepa naša" pozdravio je prisutne te naglasio važnost i vrijednost odgoja za očuvanje okoliša. Pokazalo se da ovaj međunarodni program upravo promiče i povećava ekološku svijest.
U ime Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, skupu se riječima zahvale i podrške obratila Jasenka Nećak, pomoćnica ministra Branka Bačića.
Pročitano je i pismo podrške predsjednika Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ive Josipovića.