Novosti

19/05/2011

Eko akcija - Valelunga, subota 21. svibnja

U subotu, 21. svibnja 2011. godine s početkom u 9 sati, održat će se ekološka akcija na prostoru bivše vojarne Valelunga. Akcija se pokreće prvenstveno s ciljem uređenja okoliša za nadolazeću ljetnu sezonu kako bi se zaštitilo područje od požara, ali i nastojanje kojim se namjerava iskazati ozbiljnost grada i građana da se predmetno područje dovede u funkcionalnu namjenu.
Navedena lokacija je trenutno u većoj mjeri devastirana, a ovakvim se djelovanjima ujedno poziva na promišljanje o novim sadržajima kojima bi se grad upotpunio na navedenom području.
Subotnja akcija nastavak je sveobuhvatne akcije čišćenja koja se provodi i u drugim mjesnim odborima našeg grada, a u cilju zaštite okoliša i poboljšanja postojećeg stanja.
Svoj doprinos eko akciji na prostoru bivše vojarne Valelunga već su najavili pripadnici Hrvatske ratne mornarice, Šumarija Pula, profesionalna vatrogasna postrojba Pula, DVD Pula, SRD Mandrač, Veslački klub Istra - Pula, MO Veli Vrh, ženski odbojkaški klub Veli Vrh, Nogometni klub Veli Vrh, klub 50+ i komunalna poduzeća grada Pule. Ovim putem pozivamo i sve zainteresirane građane da se priključe i pomognu uređenje Valelunge.