Novosti

23/05/2011

Poziv za upis u dječje vrtiće

Danas su pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, pomoćnica pročelnika Elena Puh Belci i predsjednica Povjerenstva za provođenje upisa Mirjana Hervat održali tiskovnu konferenciju na kojoj je najavljen početak upisa u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2011./2012.
Prijave radi upisa provode se za vrtiće PU Dječji vrtići Pula,  DV-SI  Rin Tin Tin Pula - Pola i  dječje vrtiće drugih osnivača (privatni i ostali vrtići). Zahtjev za upis može se predati od 23. svibnja 2011. do 10. lipnja 2011. godine između 8,00-12,00 sati, a mjesta preuzimanja obrazaca zahtjeva za upis i predaju dokumentacije su PU Dječji vrtići Pula na lokacijama Rižanske skupštine 4, Park Monte Zaro 1 i Banovčeva ulica 2 te DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola, Glavinićev uspon 4/a.
Pomoćnica pročelnika Elena Puh Belci naglasila je da se sve dodatne informacije kao i obrazac zahtjeva za upis mogu pruzeti na službenoj web stranici Grada Pule www.pula.hrpod rubrikom Izdvojeno.
Rekla je da je u odnosu na prošlogodišnje upise izmijenjen broja članova Povjerenstva koje će sada brojati ukupno sedam članova obzirom da je povećano učešće predstavnika privatnih vrtića s jednog  na tri člana. Došlo je i do promjene u kriterijima za upis za djecu iz udomiteljskih obitelji koja sada ostvaruju šest bodova za razliku od prethodna četiri kao i za djecu predškolskog uzrasta koja će sada imati pet umjesto dosadašnjih četiri boda. Osigurana je također i mogućnost prijelaza djece iz jednog dječjeg vrtića u drugi ukoliko isti ima slobodnih mjesta, a roditelj udovoljava uvjetima iz pravilnika.
Pročelnik Lukšić najavio je da će posljednjeg dana upisa, 10. lipnja, na pulskoj TV Novi u emisiji Forum 1 biti emitiran prilog s osvrtom na trotjedni tijek zaprimanja dokumentacije u kojem će biti riječi i o prvim "neslužbenim" rezultatima upisa.
Inače, Grad Pula je prošle godine prvi u Hrvatskoj uveo jedinstvene upise u dječje vrtiće čime su objedinjeniiizjednačeniucijenigradskiisviprivatnivrtići.