Novosti

23/05/2011

Održan prijem za pulske humanitarce s Facebooka

Gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik  Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić  primili su danas voditelje grupe osnovane na Facebook-u pod nazivom "Facebook Puljani Humanitarci" - Damira Bošnjaka, Davora Sabattija, Sandru Katalinić Puhalj, Martinu Živković, Dolores Marčac Nikolić i Slađanu Vujica.
Ova grupa pulskih humanitaraca pomaže osobama koje nemaju osnovna sredstva za život, potpuno je neprofitna, a kao sredstvo komunikacije koriste društvenu mrežu Facebook.
Gradonačelnik Miletić je istaknuo kako ga humanost na djelu njegovih sugrađana čini ponosnim. Pohvalio je njihovu dobru organiziranost i povezanost  u pružanju pomoći najpotrebitijima te im se najavio pridružiti  i kao građanin u njihovim akcijama.
Grupu je osnovao Damir Bošnjak koji upozorava kako je u Puli čak 15% ljudi doslovce gladno. Do sada su osigurali pomoć za oko 38 obitelji s preko 50 djece kojima su podijelili velike količine odjeće i hrane. Grupa se sama financira i broji oko 1 200 članova. Započeli su s predavanjima o volonterstvu u osnovnim školama, ističući da društvo treba mijenjati od temelja, a to su djeca. Naglašavaju kako ih je ovaj dobrovoljni rad uvelike međusobno zbližio ali i doprinio njihovom vlastitom sazrijevanju.
Pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže u akcijama, primjerice kupovinom bonova u Billi što je jedna od opcija sudjelovanja.