Novosti

24/05/2011

Pušten u promet prvi montažni kružni tok

Gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat, održali su danas tiskovnu konferenciju povodom puštanja u promet prvog montažnog kružnog toka na križanju Vodnjanske i Tršćanske ulice kod Mlina.
Uz postavu montažnog kružnog toka, na raskrižju su izvedeni manji građevinski zahvati radi usmjeravanja prometa s dosadašnjeg raskrižja u novi rotor.
Gradonačelnik je rekao kako je ovo prvi kružni tok ove vrste dok će se sljedeći montažni kružni tok postaviti na obilaznici kod skretanja za Getro. Cilj postavljanja privremenih kružnih tokova na raskrižjima obilaznice je povećanje sigurnosti i protočnosti prometa na spomenutim lokacijama.
Pročelnik Prhat rekao je da se montažni kružni tokovi  financiraju iz programa pojačanog održavanja prometnica u suradnji s Hrvatskim cestama.
Vrijednost investicije za oba rotora iznosi nešto manje od 800 tisuća kuna, a financirat će ih u potpunosti Grad iz Programa pojačanog održavanja prometnica.
Uz ova dva kružna toka, uskoro bi trebali početi radovi i montiranje tri takva objekta na raskrižjima obilaznice sa Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom. Županijska uprava za ceste planirane zahvate financirat će s 85 posto potrebnih sredstava, dok će Grad Pula sudjelovati s 15 posto.