Novosti

24/05/2011

Prijem za dobitnike glazbene nagrade Status

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić primili su danas pulske dobitnike nagrade "Status" za 2010. godinu.
Ovogodišnji dobitnici iz Pule su Branko Sterpin (kategorija jazz-truba), Franko Krajcar (kategorija tradicijska i ostala glazbala - za mih i roženice), Davor Lorković (za sveukupni doprinos jazz glazbi - povodom 75. godine života), Hrvatski radio-Radio Pula (kategorija posebna skupina priznanja - povodom 50 godina djelovanja i sveukupnog doprinosa hrvatskoj glazbi).
Prijemu su osim nagrađenih nazočili i predsjednik HGU-a IŽ Bruno Krajcar i izvršna tajnica HGU-a IŽ Nataša Petrić-Tasha.
Gradonačelnik je čestitao dobitnicima ove prestižne nagrade i izrazio zadovoljstvo što Pula obiluje vrsnim glazbenicima u svim vrstama glazbe od jazza do tradicijske glazbe te sam priznao da je za njega život bez glazbe nezamisliv. Pohvalio je pritom rad HGU-a IŽ, a glazbenicima poželio puno uspjeha u budućnosti.
Predsjednik HGU-a IŽ Bruno Krajcar zahvalio je na prijemu i istaknuo da Pula već desetljećima ima vrsne glazbenike spomenuvši pritom g. Lorkovića i njegov vrhunski rad te da je dodjelom ovih nagrada to prepoznato i potvrđeno.
Glavna urednica Radio Pule gđa. Tatjana Kaštelan ovom je prilikom istaknula odličnu suradnju između Radio Pule i HGU-a Istarske županije te naglasila činjenicu da su Radio i glazba ustvari jedan pojam i da jedno bez drugog ne mogu.
Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje nagradu "Status" za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja. Nagrada se dodjeljuje najboljim instrumentalistima, redovnim članovima Hrvatske glazbene unije, koji su u protekloj godini objavili vlastita izdanja ili su gostovali na albumima drugih izdavača.