Novosti

24/05/2011

Dodijeljene diplome najuspješnijim sportašima među školarcima

Povodom promocije Projekta 3N - popularizacije školskog sporta, gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić uručili su danas ispred Komunalne palače diplome učenicama i učenicima osnovnih i srednjih pulskih škola za osvojena mjesta  na završenim međuškolskim prvenstvima u školskoj godini 2010/2011.
Učenicima i ravnateljima osnovnih škola Veruda, Centar, Vidikovac, Kaštanjer, Giuseppina Martinuzzi i Monte Zaro podijeljeno je i 16 kompleta dresova.
Kako bi se popularizirao sport u školama, Grad Pula pokrenuo je tijekom školske godine 2010/11. projekt pod nazivom "3N" što je akronim od Televizija, Radio, Internet, Novine, kroz koji se sustavno prati školski sport na nivou grada Pule. 
U sklopu projekta kreiran je portal www.skolski-sport-pula.info na kojem svaka osnovna i srednja škola na području Pule ima svoju stranicu na kojoj su predstavljene sve školske sportske ekipe te rezultati po svim sportovima. Radio Pula unutar subotnjeg sportskog programa emitira izvješća o utakmicama odigranim tijekom tjedna uz najavu utakmica sljedećeg tjedna te donosi intervjue učenika i nastavnika. U suradnji s TV Nova svake nedjelje u popodnevnim satima prikazuju se najzanimljivije utakmice u polusatnoj emisiji, a na stranicama dnevnog lista Glas Istre dva puta tjedno daje se prikaz svakog odigranog kola.