Novosti

25/05/2011

Sigurno u prometu

Zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin nazočio je 24. svibnja 2011. godine prijemu uoči početka 19. Državnog natjecanja "Sigurno u prometu" upriličenom u prostorijama Istarske županije.
Državno natjecanje  "Sigurno u prometu" održava se od 24. do 27. svibnja 2011. godine u Puli, u sportskoj dvorani OŠ Veli Vrh, nakon što su provedena školska i županijska natjecanja. Na državnom natjecanju sudjeluje 84 djece i preko 60 njihovih nastavnika, mentora i članova autoklubova. Pojedinci na državnom natjecanju činit će ekipu Hrvatskog autokluba koja će se u organizaciji FIA-e natjecati na međunarodnom natjecanju koje se ove godine održava u Parizu, od 16. do 19. rujna.
"Sigurno u prometu" je natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila. Ovu prometno edukativnu akciju tradicionalno već 18 godina organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Natjecanje se provodi za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.