Novosti

25/05/2011

"Praznici u gradu" - otvorene trgovine i prigodni popusti tijekom neradnih dana

Danas je u prostorijama HGK-Županijska komora Pula održana konferencija za medije o manifestaciji "Praznici u gradu" koja će se održati od 22. do 25. lipnja 2011. godine, a pokrenuta je na inicijativu trgovaca, Udruženja obrtnika Pula, HGK - Županijske komore Pula, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule koji su i nazočili skupu.
U razdoblju između 23. i 25. lipnja, koja su ujedno tri neradna dana, trgovine i ugostiteljski objekti u samom centru grada bit će otvoreni kako bi privukli što veći broj gostiju i Puležana u grad prigodnim programima i popustima.
Trgovine koje sudjeluju u programu osigurat će najmanje 10% popusta na svoj asortiman, dok će ugostitelji, po predočenju računa, također dati 10% popusta onima koji su tog dana nešto kupili u trgovinama.
U bogatom će programu nastupiti pulske mažoretkinje, breakdanceri Udruga AB Original, folklor  KUD Uljanik i Sakud Pula, Puhački orkestar Grada Pule i mađioničar Stefano. Organizirat će se glazbeno prijepodne uz Ad Libidum i plesne večeri (Zumba i Art Dance), nastupit će Jazz kvartet i održat će se Happening uličnih čarobnjaka Udruge Čarobnjakov šešir.
Sudjelovanje u ovoj manifestaciji potvrdilo je 34 pulskih trgovaca i sedam ugostitelja, a svi zainteresirani mogu se još uvijek prijaviti pri Turističkoj zajednici Grada Pule.
Zamjenica gradonačelnika Vera Radolović rekla je da Grad podržava ovu hvalevrijednu inicijativu i zaključila da u našem gradu, unatoč kriznim vremenima, postoji zajedništvo i zalaganje da se uz puno kreativnosti i malo sredstava  građanima i turistima osigura dobra ponuda.