Novosti

25/05/2011

Festival Polis u Rojcu

Danas je u prostoru "dnevnog boravka" CGU Karlo Rojc održana konferencija za medije o otvorenju festivala Polis u organizaciji udruge Sa(n)jam knjige u Istri kojoj je nazočio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić.
Polis je festival koji se održava od 2006. godine po zamisli mađarskog pisca i prevoditelja Gyorga Dalosa za njegova boravka u Istri 2004. godine. Dvije godine kasnije u sklopu 12. Sajma knjige u Istri dogodilo se prvo - nulto izdanje Festivala. Oživjeti napuštene gradske prostore, stvoriti poticajnu stvaralačku klimu, dati podršku i priliku mladim kreativnim snagama ovih prostora, povezati istinski jadranske gradove spajajući njihove suvremene inicijative i tendencije te istovremeno stvarati uvjete za promišljanje o današnjem polisu i njegovoj budućnosti ciljevi su projekta. Ove godine, ponukan temom postindustrijskog grada, Polis je svoj dom pronašao u Rojcu.
Cjelokupan program Polisa 27. i 28. svibnja održat će se u prostoru "dnevnog boravka".
U petak, 27. svibnja,  na programu  je otvorenje izložbe "Pretty vacant" u 19,30 sati.
Program se nastavlja u 21,00 sati multimedijalnim performansom "Transmittance", nakon čega se posjetitelji mogu zabavljati u unutarnjem dvorištu Rojca uz glazbu DJ  Filja. U subotu, 28. svibnja, program započinje u 11,00 sati i traje do 13,00 satirazgovorima na temu "Postindustrijski grad".
Više informacija o festivalu Polis može se naći na web stranicama www.polisadriatic.com