Novosti

26/05/2011

E-poslovanje priskrbilo Puli vrijednu nagradu za kreativnost i inovativnost

Na jučerašnjoj svečanoj dodjeli Nagrada za kreativnost i inovativnost u gospodarskom i društvenom djelovanjuu zagrebačkom kazalištu Komedija, Grad Pula osvojio je prvo mjesto u kategoriji kreativnog i razvojnog programa gradova zahvaljujući nedavnom uvođenju e-poslovanja u cijelu gradsku upravu. Time je Pula prepoznata kao grad koji je kroz realizaciju razvojnog programa ostvario gospodarski, socijalni i kulturni iskorak kao i mjerljive rezultate.




U istoj kategoriji bili su nominirani gradovi Varaždin i Kutina s programima Sigurna zajednica i Zdravi grad.
Pula se od papirnate birokracije oprostila 4. svibnja kada je svečano obilježen početak primjene elektroničkog potpisa u gradskoj upravi čime je postala prva javna uprava u Hrvatskoj koja je u potpunosti prešla na e-poslovanje.
"Kroz bolju organizaciju rada i veću učinkovitost koja se postiže elektroničkim poslovanjem u središte interesa stavljaju se građani kojima je gradska uprava sada na usluzi i iz njihovih domova." - istaknuo je Bernard Zenzerović, pročelnik Ureda Grada, zahvaljujući se organizatorima na ovom vrijednom priznanju.
Inače, riječ je o nagradi koju već četvrtu godinu zaredom dodjeljuje udruga MRAK-Mreža za razvoj i kreativnost, osnovana s ciljem poticanja pojedinaca i institucija na prilagodbu pozitivnim promjenama, novim oblicima razmišljanja i kreativnosti. Osim za razvojne programe jedinica samouprave, ova nagrada se dodjeljuje i proizvodima, menadžerima, turističkim i projektima održivog razvoja, edukacijskim programima i kreativnoj industriji koji su se u zadnjih godinu dana iskazali kao najinovativniji na svome području djelovanja.