Novosti

30/05/2011

Dužnosnici Bosne i Hercegovine posjetili Rojc

U petak, 27. svibnja 2011. godine Rojc su posjetili dužnosnici iz Bosne i Hercegovine u sastavu:
- Sadeta Škaljić, pomoćnica ministra, Ministarstvo pravde BiH i Vijeće ministara BiH,
- Ismet Trumić, generalni sekretar Vlade Federacije BiH
- Lejla Rešić, ministrica uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srpske
- Mujo Hadžić, savjetnik gradonačelnika za EU integracije Vlade Brčko distrikta.
Nakon što je gostima dobrodošlicu zaželio zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin u obilasku Rojca su im se kao domaćini pridružili i predstavnici Rojca.
Ovaj posjet otvorio je brojne nove mogućnosti zajedničke suradnje, ali i potvrdio da je Rojc prepoznat kao respektabilni centar  s vrijednim znanjima koje razmjenjuje s drugim akterima i aktivno pomaže razvoju civilnog društva.
Inače, goste iz BiH vodi projektni tim Cidi projekta (www.cidi.ba) kojeg čine Zelah Senir, Ranko Milanović Blank i Vanja Škorić. Namjera im je omogućiti stjecanje znanja i prenošenja iskustava o institucionalnom, pravnom i financijskom okviru za podršku organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj na regionalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.
Osim Rojca, dužnosnici i projektni tim posjetili su Zagreb, gdje su imali sastanke s potpredsjednikom Vlade, Slobodanom Uzelcem, vladinim Uredom za udruge, Savjetom za razvoj civilnog društva te su u Puli posjetili istarskog Župana, Ivana Jakovčića i sudjelovali na prvom danu programa "Dana udruga" u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.