Novosti

30/05/2011

Udruga SOS telefon IŽ u novim prostorijama

Danas je u prostorijama Udruge S.O.S. telefon Istarske županije održano svečano otvaranje preuređenih prostorija. Otvaranju je prisustvovao gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Ivan Jakovčić, zamjenica župana Viviana Benussi, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Kristina Bulešić Stanojević, savjetnik župana Valerio Drandić, voditeljica Udruge S.O.S. telefon Ivanka Leto te volonterke Udruge.
Ivanka Leto obratila se prisutnima te iskazala zahvalnost što se nisu oglušili priskočiti u pomoć Udruzi. Rekla je kako se nada da će opravdati povjerenje te da će puno toga napraviti za grad i županiju.
Gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je na velikom doprinosu volonterima: "Moramo poslati poruku da ljudi nisu sami, da ih netko može saslušati i pružiti im toplu riječ."
Jakovčić je istaknuo kako je vrijednost ovoga simbolična u odnosu na ono što čine volonterke Udruge. Nakon što su saznali kakvo je stanje u Udruzi, odmah su reagirali i odlučili zajedno s Gradom izaći u susret. Naglasio je da se snaga civilnog društva ogleda u solidarnosti među pojedincima, a Istra ima visoku razinu solidarnosti. "Žrtvujete sebe i upijate tuđe sudbine", rekao je Jakovčić. 
Benussi je rekla kako će za desetak dana bit gotova nova web stranica na kojoj će se objediniti svi SOS telefoni Istarske županije, a u tijeku je i izrada letaka i postera. "Volontiranje je važno i temelj je civilnog društva", zaključila je Benussi.
Kristina Bulešić Stanojević čestitala je na radu te rekla kako će Zaklada sve učiniti da im pomogne doći do sredstava putem natječaja.

Broj S.O.S. telefona je 0800 84 84 i dostupan je radnim danom od 17,00 do 21,00 sati.