Novosti

30/05/2011

Posjet talijanskog ministra Gianfranca Rotondija Istri

Ministar za provedbu vladina programa u talijanskoj Vladi, Gianfranco Rotondi, u posjeti je danas Istarskoj županiji.  
U prostorijama Istarske županije uglednog gosta su primili župan Ivan Jakovčić, njegova zamjenica Viviana Benussi i pulski gradonačelnik Boris Miletić. Primanju su prisustvovali i veleposlanik Talijanske Republike dr. Alessandro Pignatti Morano di Custoza, generalni konzul Talijanske Republike u Rijeci dr. Renato Cianfarani, predsjednik Talijanske unije i saborski zastupnik Furio Radin te predstavnici Talijanske unije.
Ministar Gianfranco Rotondi zahvalio je županu i gradonačelniku Borisu Miletiću na ovom sastanku koji, kako je rekao, nije samo formalan i retoričan. Istaknuo je kako je to prvi put da talijanska vlada traži službeni sastanak s regijom van Italije. Sastanak je bio pogled prema budućnosti, sada kada je Hrvatska nadomak ulaska u Europsku uniju. "Poručujem da će vas Europa prihvatiti i da ćemo zajedno graditi europsku budućnost", zaključio je ministar.
Istarski župan Ivan Jakovčić istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan suradnjom s gostima u području školstva i obrazovanja, a razgovarali su i o proširenju suradnje na druge društvene djelatnosti, prvenstveno u sferi zdravstva i socijalnih potreba.