Novosti

31/05/2011

«Pulska filmska tvornica» za sve one koji žele sudjelovati u filmskoj umjetnosti

Pulska filmska tvornica i Pula Film Festivalpozivaju sve zainteresirane da se prijave na 7. po redu radionicu izrade filma pod nazivom «Pulska filmska tvornica».Radionica se odvija u sklopu popratnih programa Festivala igranog filma u Puli. Rok za prijavusudjelovanja u radionici jest 08. lipnja, a radionica započinje s radom 10. lipnja 2011. godine.
Radionica izrade filma nastala je u suradnji Pulske filmske tvornice i Pula Film Festivala. Partneri radionice su Hrvatski filmski savez i Medvid produkcija d.o.o. Pod stručnim vodstvomMarka Zdravkovića-Kunca i suradnikaveć sedmugodinu za redom radionica omogućava desetorici polaznika da steknu znanja iz svih faza stvaranja filma te realiziraju svoj kratkometražni film. Ovogodišnja radionica se sastoji od dva dijela: izrade scenarija, redateljskog koncepta i plana snimanja te izrade filma što uključuje snimanje, montažu te postprodukciju slike i zvuka. Prvi dio radionice održat će se od 10. do 16. lipnja pod vodstvom redatelja Nebojše Sljepčevića s ciljem da se od pristiglih ideja scenaristički, redateljski i produkcijski zaokruže budući filmovi. Drugi dio radionice koji se tiče same izrade i postprodukcije filma održat će se od 26. lipnja do 15. srpnja i vodit će ga stručni tim koji čine snimatelj Kristijan Burlović, izvršna producentica snimanja Ela Poljarević, montažer Ivan Štifanić i gost-predavač montažer Ivor Ivezić.

Kako bi svi zainteresirani imali priliku saznati više o samom radu i rezultatima radionice održat će se predstavljanje radionice 3. lipnja 2011. u maloj dvorani Kina Valli(ulaz sa gornje strane: Uspon na Kaštel 2) s početkom u 20 sati.Na predstavljanju radionice prikazat će se različiti tipovi filmova koji su proizašli iz šestogodišnjeg rada radionice. Zatim će voditelji radionice detaljno predstaviti koncept rada, program te odgovarati na pitanja zainteresiranih.

Prijavnica je dostupna na stranicama www.pulafilmfestival.hr  i www.kinovalli.net.  Popunjenuprijavnicu potrebno je dostaviti do 8. lipnja 2011. godine na adresupulskafilmskatvornica@gmail.com.Za dodatne informacije na raspolaganju je voditelj radionice Marko Zdravković-Kunac na 095/ 55 818 53. Kotizacija za cjelokupno sudjelovanje u radionici iznosi 300 kuna.

Podsjećamo da je osmi po redu natječaj amaterskog filma "doFuraj svoj film", koji se također odvija u sklopu popratnih programa Pulskog festivala otvoren do 15. lipnja 2011. godinete se mogu prijaviti svi zainteresirani koji imaju filmskiuradak u trajanju od 5 sekundi do 3 minute. Prijavljeni filmovi bit će prikazani u sklopu 58. festivala igranog filma u Puli, koji se ove godine održava od 09. do 23. srpnja 2011. godine.