Novosti

31/05/2011

Otvorena izložba " Zelena plava Istra"

U ponedjeljak 30. svibnja 2011. godine, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, svečano  je otvorena izložba "Zelena i plava Istra" kao rezultat projekta "Budimo prijatelji". Nositelj projekta je Udruga za promicanje stvaralaštva Art studio Pula uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, a partneri u realizaciji projekta su Škola za odgoj i obrazovanje Pula, OŠ Monte Zaro Pula i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.
Cilj projekta je senzibiliziranje učenika redovne škole za zajednički rad s vršnjacima iz Škole za odgoj i obrazovanje Pula. Učenici obje škole spontano su prihvatili svoje nove prijatelje i s nestrpljenjem iščekivali nove radionice koje su se odvijale u njihovim prostorima. Crtali su, slikali, modelirali različite motive vezane uz Istru, a posebno su se veselili izradi mozaika i keramike. Kroz radionice stručno su ih vodili Vanja Marković, pedagoginja Škole za odgoj i obrazovanje, Sanda Švraka, defektologinja iste škole i Rosana Zupičić, učiteljica likovne kulture OŠ Monte Zaro Pula. Radovi različitim tehnikama mjerljiv su rezultat projekta, a novo iskustvo rada, druženja, podrške i uvažavanja vršnjaka sa i bez poteškoća obogatilo je učenike i profesore.
Na otvorenju izložbe svi su bili ponosni na postignuća: učenici, roditelji, učitelji, ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje Gordana Hosni Hrvatin i ravnateljica OŠ Monte Zaro Branka Sironić, ravnateljica Gradske knjižnice Nela Načinović, predstavnik Udruge Igor Fabris, a zamjenica gradonačelnika Pule Vera Radolović otvorila je izložbu našalivši se da će se vratiti živjeti na Monte Zaro jer su obje škole smještene u tom dijelu grada.