Novosti

01/06/2011

Završeno prikupljanje radova u Natječaju za uređenje gradske Rive u Puli

Do isteka roka za dostavu radova u okviru Natječaja za izradu idejnog urbanističkog rješenja za uređenje gradske rive u Puli, 30. svibnja ove godine, zaprimljeno je ukupno 13 natječajnih radova. Radove će u sljedećih desetak dana pregledati Tehnička komisija te one koji zadovoljavaju postavljene uvjete uputiti na prezentiranje stručnom Ocjenjivačkom sudu, čiji se završetak rada, kao i dodjela nagrada očekuju najkasnije 14. srpnja.
Riječ je o jednostupanjskom, državnom, općem, javnom, pozivnom i anonimnom natječaju koji je Grad Pula u suradnji s Društvom arhitekata Istre - Società architetti dell`Istria (DAI-SAI) raspisao u siječnju ove godine, s ciljem dobivanja najboljeg idejnog urbanističkog rješenja koje će poslužiti kao stručna podloga za izradu Urbanističkog plana uređenja.
Radi anonimnosti postupka odabira najboljih, natječajni su radovi nakon primitka označeni pokrivnim brojčanim oznakama te su tako predani Tehničkoj komisiji. Sukladno Pravilniku o natječajima s područja arhitekture i urbanizma, Ocjenjivački će sud odabrati najbolje radove, prvoplasirani će biti nagrađen sa 125.000 kuna, drugoplasirani sa 75.000, a trećeplasirani sa 50.000 kuna.