Novosti

01/06/2011

Novih 87 parkirališnih mjesta na sjevernoj strani Rojca

Nakon što je uređeno 347 parkirnih mjesta, na sjevernoj strani Centra gradskih udruga Rojc započeli su radovi i na uređenju parkirališta s odvodnjom oborina, čime će se osigurati dodatnih 87 parkirnih mjesta. Rečeno je to na konferenciji za medije koju su danas tim povodom sazvali Gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat. 
"Po završetku radova, na prostoru Rojca bit će uređeno ukupno 434 parkirališnih mjesta", rekao je gradonačelnik Miletić te dodao kako je cjelokupni projekt pokrenut nakon konzultacija s građanima, koji su istaknuli problem nedostatnih parkirnih mjesta. "Parkiralište ima izvrsnu poziciju, budući da je od grada udaljeno svega sedam minuta hoda", zaključio je gradonačelnik, dok je pročelnik Prhat pojasnio da je u blizini parkirališta predviđena i zelena površina, kako bi se očuvala stabla na lokaciji.
Izvođač radova je tvrtka Cesta d.o.o. Pula, dok nadzor provodi tvrtka Burić d.o.o. Pula koja je ujedno i projektirala predmetno parkiralište. Projekt se financira iz Proračuna Grada Pule za 2011. godinu, iz programa izgradnje komunalne infrastrukture, ukupna mu je vrijednost 773.689,13 kn, a rok za završetak radova je 60 radnih dana.