Novosti

02/06/2011

PU-IP Rin Tin Tin proslavio 15. rođendan

Konferencijom za medije, u organizaciji ravnateljice Tamare Brussich, gradonačelnika Borisa Miletića i zamjenice gradonačelnika Vere Radolović obilježena je 15. obljetnica osnutka dječjeg vrtića Rin Tin Tin. Tom je prigodom najavljen i bogat program obilježavanja ovog rođendana, ostvaren u suradnji s ustanovama u kulturi u gradu Puli.
Gradonačelnik Miletić izrazio je zadovoljstvo radom ustanove, ravnateljice i odgajatelja dječjeg vrtića Rin Tin Tin, istaknuvši kako se u tom vrtiću djeca uče toleranciji i suživotu, budući da je otvoren i za djecu koja nisu talijanske nacionalnosti. Zamjenica gradonačelnika Vera Radolović također je pohvalila rad ravnateljice i odgojiteljica vrtića te im poželjela puno uspjeha u daljnjem radu.
Konferencija je održana u vrtićkom parku, gdje je ravnateljica Tamara Brussich predstavila povijest vrtića i njegov razvoj tijekom vremena. Objasnila je kako su na početku, 1996. godine djelovale tri vrtićke skupine, 2001. godine bilo ih je šest, da bi dvije godine kasnije, kada je vrtić dobio sjedište, upravu i kuhinju, vrtić imao osam skupina.
Izgradnja mreže vrtića nastavljena je 2010. godine, kada je prvi put u povijesti talijanskih vrtića, Grad kao osnivač, u okviru kompleksa na Velom Vrhu, jednu od pet vrtićkih skupina dodjelio vrtiću Rin Tin Tin. Iste godine, vrtić otvara redovni program u trajanju od tri sata dnevno, za potrebe nezaposlenih roditelja zainteresiranih za uključenje djece u vrtićki program, što je prvi takav primjer u Hrvatskoj. Danas Rin Tin Tin broji 230 djece.
Ravnateljica je tom prilikom najavila i izgradnju novog vrtića za četiri skupine u Šijani, koja će se realizirati kroz suradnju Grada i Talijanske unije. "Grad Pula je osigurao zemljište, u pripremi je projektiranje te za dvije godine realno možemo očekivati preseljenje triju područnih skupina u novi objekt te otvaranje još jedne jasličke skupine", objasnila je ravnateljica Brussich.

Program obilježavanja 15. rođendana vrtića Rin Tin Tin
Ponedjeljak, 6. lipnja:U INK-u gostuje Mala scena iz Zagreba koja će izvesti predstavu na talijanskom jeziku pod nazivom "Priča o kotaču" Vitomire Lončar. Predstavi će prisustvovati sva djeca vrtića Rin Tin Tin.
Utorak, 7. lipnja:S početkom u 11.30 sati bit će organiziran kviz u Zajednici Talijana, nakon čega slijedi otvorenje izložbe fotografija Duška Marušića - Čičija pod nazivom "Girotondo dell"™amicizia".
Srijeda, 8. lipnja:Održavanje tradicionalnog pozdravljanja djece koja odlaze u prvi razred osnovne škole. Djecu će svečano pozdraviti u Zajednici Talijana u 18.30 sati.
Četvrtak, 9. lipnja:Kino Valli će ujutro u 9 sati ugostiti vrtićku djecu koja će gledati projekciju filma "Semijeva avantura".
Utorak, 14. lipnja:Za svu djecu grada Pule će se upriličiti kazališna lutkarska predstava "Šareni slon" koju će izvesti Udruženje Daydraming Projekt iz Trsta. Predstava će igrati u 10.30 i 11.30 sati.
Srijeda, 15. lipnja:Prezentacija nove web stranice vrtića koju su izradili maturanti talijanske škole Dante Alighieri, a koji su nekad pohađali dječji vrtić Rin Tin Tin.
Program obilježavanja zatvara se 16. lipnjau Zajednici Talijana prezentacijom slikovnice "15 priča za 15 godina". Ova slikovnica je zanimljiva utoliko, što su djeca sama pisala i ilustrirala priče. Prezentacija će se održati u 10.30 sati. Istoga dana, u popodnevnim satima, sva će djeca vrtića biti počašćena velikom tortom sa 15 svjećica za 15. rođendan vrtića Rin Tin Tin.