Novosti

02/06/2011

Montažni kružni tokovi - troškovnici

S ciljem povećanja protočnosti i sigurnosti prometa, Grad Pula pokrenuo je, u suradnji s Hrvatskim cestama i Županijskom upravom za ceste, niz projekata postavljanja montažnih kružnih tokova na najfrekventnijim i najkritičnijim križanjima u gradu u cilju rasterećenja prometa, naročito tijekom nadolazeće turističke sezone.
U suradnji s Hrvatskim cestama prvi montažni kružni tok u Puli na križanju državne cesta DC 66 i Tršćanske ulice ("kod Mlina") pušten je u promet 24. svibnja ove godine, a u utorak, 31. svibnja  u noćnim satima pušten je u promet i montažni kružni tok na križanju državne ceste DC 66 i Industrijske ulice ("kod Getroa"). Radovi se izvode kroz Program održavanja komunalne infrastrukture za 2011. godinu. Radove izvode Cesta d.o.o. Pula, HEP ODS d.o.o. Pula, Pula parking d.o.o Pula.
Za izvođenje radova koji se provode kroz Program održavanja komunalne infrastrukture Grada Pule izvođači su odabrani na javnim natječajima, kao najpovoljniji ponuđači ili je riječ o trgovačkom društvu u 100% vlasništvu Grada Pule.
S obzirom na to da su završni radovi na uređenju okoliša dvaju kružnih tokova još u tijeku, po njihovu završetku, a sukladno realno izvedenim radovima izvođač će pristupiti konačnom obračunu, koji će potom ovjeriti nadzorni inženjeri imenovani od strane Grada.  Nakon ovjere konačnog obračuna, Grad Pula bit će u mogućnosti objaviti točne podatke o točnoj cijeni izvedenih radova.
Sukladno interesu javnosti u prilogu objavljujemo projektantske troškovnike za realizaciju navedenih dvaju montažnih kružnih tokova i to:

- Troškovnik prometnih površina, signalizacije i cestovne opreme za kružni tok kod Mlina (broj: 971/11-1 izrađeno od: Via Ing d.o.o.)

Troškovnik projekta javne rasvjete za kružni tok kod Mlina (broj: 1289/11 izrađen od Elkon d.o.o.)

- Troškovnik prometnih površina, signalizacije i cestovne opreme za kružni tok kod Getroa (broj: 971/11-2 izrađen od Via Ing d.o.o.)

Troškovnik projekta javne rasvjete za kružni tok kod Getroa (broj: 1290/11 izrađen od Elkon d.o.o.)

Uz ova dva kružna toka, uskoro bi trebali započeti radovi i montiranje još triju takvih objekata na raskrižjima obilaznice sa Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom, sukladno natječaju  za nabavu i postavu tri montažna kružna toka na spomenutim lokacijama.