Novosti

03/06/2011

Bogat program ljetnih manifestacija u Puli

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i direktorica TZ Pule Sanja Cinkopan Korotaj održali su danas u Turističkoj zajednici Grada Pule konferenciju za medije na kojoj je predstavljen program ljetnih manifestacija u Puli, kao i petojezična publikacija u kojoj su objedinjena sva ljetna događanja za predstojeću turističku sezonu.
Gradonačelnik Miletić rekao je da je ovo rezultat sinergije rada Gradske uprave, Turističke zajednice i ostalih ustanova u kulturi."Kada se govori o ljetu, svi se koncentriraju na Amfiteatar i Pula Film Festival, no ima i ostalih kulturnih događanja izvan Amfiteatra" izjavio je Miletić, uputivši cjelokupnoj javnosti poziv na posjet manifestacijama i uživanje u pulskom ljetu.
Direktorica TZ-a Grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj detaljnije je predstavila ovogodišnju brošuru koja sadrži pregled i opise svih planiranih događanja za period od lipnja do rujna 2001. godine. Brošura je tiskana u 50.000 primjeraka, na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom i slovenskom jeziku, a građani i turisti će mjesečno biti informirani o aktualnim događanjima i putem City light plakata.    Cinkopan Korotaj naglasila je da su koncerti u Areni bili najavljeni već u veljači ove godine, što je omogućilo adekvatnu promociju, dodavši kako se nada da će iduće godine ona biti još kvalitetnija. "Kroz 185 dana u Puli će se održati 80 manifestacija, što znači da će se u prosjeku u Puli na dnevnoj bazi nešto događati, što nas, kada govorimo o Hrvatskoj, stavlja na sam vrh po broju manifestacija", zaključila je Cinkopan Korotaj.