Novosti

03/06/2011

Akti Gradonačelnika predstavljeni javnosti

Gradonačelnik Boris Miletić je danas u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od  20. svibnja do 1. lipnja 2011. godine. Riječ je o ukupno dvadesetpet akata, među kojima je, između ostaloga i odluka o ustrojavanju Postrojbi civilne zaštite Grada Pule, kojom se, na temelju Procjene ugroženosti za područje grada Pule koju je Gradsko vijeće usvojilo 23. ožujka ove godine, ustrojavaju postrojbe opće i specijalnih namjena civilne zaštite Grada. Iz Gradskog proračuna treba osigurati 25.000,00 kn za ustrojavanje, opremanje, obučavanje i djelovanje postrojbi.
Jedna od odluka odnosi se i na uporabu poslovnih prostora u Puli. Nakon potpisivanja Pisma namjere o korištenju prostora Stare tiskare za potrebe Muzeja suvremene umjetnosti Istre, 19.veljače prošle godine, ovom Odlukom se na uporabu Muzeju daje prostor u Sv. Ivana 1, netto korisne površine 3.430,71 m². To je prvi korak ka stvaranju preduvjeta za adaptaciju i opremanje reprezentativnog muzejsko-galerijskog prostora. Grad Pula je ovim aktom zadržao pravo sudjelovanja u planiranju uređenja prostora kao i utvrđivanju kulturnih sadržaja od interesa za Istarsku županiju i Grad koji će se u njemu odvijati.
Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od  20. svibnja do 1. lipnja 2011. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.