Novosti

03/06/2011

Osnovna škola Monte Zaro potvrdila Srebrni status Eko - škole

U Osnovnoj školi Monte Zaro danas je održana svečanost podizanja Zelene zastave, čime je škola potvrdila Srebrni status Eko škole, a čemu je prisustvovao i Gradonačelnik Boris Miletić.  Treba napomenuti da je ova škola tako četvrti put u cijelosti ispunila uvjete iz Smjernica za provedbu programa te uredno izvršila sve potrebne radnje za obnavljanje ovog međunarodnog priznanja. Članovi povjerenstva i ocjenjivačkog suda te stručni suradnici Udruge "Lijepa naša" pregledali su dokaznu dokumentaciju i obišli školu, a sama svečanost obnavljanja statusa, odnosno podjele certifikata i Zelenih zastava, održana je 13. svibnja u Zagrebu.
Ravnateljica škole Branka Sironić u prigodnom je govoru istaknula važnost ovog programa za školu, podsjetivši da je Međunarodna koordinacija za Eko škole, na prijedlog hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš, produžila OŠ Monte Zaro status Međunarodne Eko škole za sljedeće dvije godine. Zatim je uslijedila podjela zahvalnica institucijama i poduzećima koja su pružila financijsku pomoć te donacijama pridonijele radu Eko škole.
Gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je ravnateljici i učenicima na  organiziranoj svečanosti te izrazio zadovoljstvo činjenicom da škola po četvrti put podiže Zelenu zastavu. Naglasio je i da Grad izdvaja značajna sredstva za programe iz područja zaštite okoliša; od programa selektivnog prikupljanja otpada do uređenja ilegalnih odlagališta otpada. Ovom je prilikom gradonačelnik zahvalio svim nastavnicima na promicanju ekološke svijesti kod naših najmlađih sugrađana te obećao da će ih Grad i dalje pratiti u svim njihovim aktivnostima.
Gradonačelnik je zatim pomogao učenicima da podignu Zelenu zastavu koja ponosno vijori u njihovom školskom dvorištu.