Novosti

03/06/2011

Potpisan Ugovor o uporabi Stare tiskare između Grada Pule i MSUI/MAC

Danas su u prostorijama Stare tiskare gradonačelnik Pule Boris Miletić i istarski župan Ivan Jakovčić svečano potpisali Ugovor o uporabi Stare tiskare između Grada Pule i Muzeja suvremene umjetnosti Istre/Museo d'arte contemporanea dell'Istria MSUI/MAC. Time je Muzej suvremene umjetnosti Istre ovaj prostor dobio na korištenje na razdoblje od deset godina.
Potpisivanju je nazočila i ravnateljica MSUI/MAC Gorka Ostojić Cvajner koja je uoči  potpisivanja ustvrdila kako je riječ o važnom, uzbudljivom i odgovornom danu. 
"MSUI na uporabu je dobio 3500m2 prostora. Dugo smo radili kako bismo osmislili funkciju ovih prostora pa nam je drago što smo ih stavili u funkciju kulture. Ovaj je prostor duša kulture Grada Pule i iznimno je bitan, posebice ako naš grad želimo kandidirati za prijestolnicu kulture", izjavio je gradonačelnik Miletić.
Župan Ivan Jakovčić istaknuo je kako mu je današnji dan najdraži u dugogodišnjoj karijeri: "Kada sam prije deset godina pokrenuo nekoliko važnih projekata, kao što su Sveučilište i Jadranska Euroregija, nisam bio siguran kako će sve uspjeti. Danas smo oživotvorili ideju o MSUI i ostvarili san mnogih istarskih umjetnika".
Po potpisanom ugovoru Gorka Ostojić Cvajner je naglasila kako  Pula sada ima novu Tvornicu kulture.