Novosti

09/06/2011

Predstavljene aktivnosti Sportskog društva paraplegičara Pula

U Rojcu su članovi Sportskog društva paraplegičara Pula odigrali revijalnu košarkašku utakmicu i predstavili  svoj rad u srijedu, 8. lipnja 2011. godine. 
Društvo je osnovano 1998. godine i od tada obavlja sportsko-rekreativnu djelatnost za paraplegičare, tetraplegičare i osobe s invaliditetom. Svojim djelovanjem sportsko društvo razvija paraolimpijske sportove i potiče sportsko stvaralaštvo osoba s invaliditetom. Sportovi kojima se bave članovi uključuju atletiku u deset disciplina, plivanje, stolni tenis, tenis, jedrenje i hand-bike. Sportsko društvo paraplegičara Pula jedno je od uspješnijih sportskih udruga koja nastupa na svjetskim prvenstvima, Mediteranskim igrama i drugim natjecanjima, a članovi društva osvojili su više od sto medalja. Osobito plodna bila je 2004. godina kada je osvojeno ukupno 39 medalja. Svoje prostore u Rojcu sportsko društvo koristi za treninge i rekreativne aktivnosti. 
Članovi društva sudjelovat će ovog vikenda na 6. međunarodnoj regati "Pula open"  u klasi 2.4. Regata će se održati u akvatoriju Verudela, a start je predviđen za subotu, 11. lipnja 2011. godine u 12,00 sati.