Novosti

09/06/2011

Učenici iz Graza u posjetu gradonačelniku

Gradonačelnik Boris Miletić danas je svečano primio učenike, ravnatelja Reinharda Wolfa i nastavnike Osnovne škole "Albert Schweizer" iz Graza koji su od 6. do 10. lipnja gosti Osnovne škole Šijana. Prijemu je nazočila i ravnateljica Osnovne škole Šijana, Alma Tomljanović sa suradnicima.
Gradonačelnik je austrijskim gostima ukratko predstavio grad te im poželio ugodan boravak u Puli. Rekao je da ga izrazito veseli što se nastavlja suradnja Pule i Graza te podsjetio da će se sljedeće godine u Grazu obilježiti 40. obljetnica bratimljenja toga grada s Pulom.
Međunarodna suradnja dviju škola održava se već treću godinu, a ove se godine realizira kroz zajednički projekt "Sjaj baštine". Projekt se provodi kroz radionice, a njegova završna faza planirana je za iduću godinu, upravo prigodom svečanog obilježavanja obljetnice bratimljenja.
Učenici su za gradonačelnika pripremili prigodan program te su uz recitacije otpjevali i nekoliko pjesama, a gradonačelnik Miletić kao uspomenu im je darovao monografiju grada Pule.