Novosti

09/06/2011

Održana prezentacija kataloga stanova iz programa POS-a

Danas  je u prostorijama Zajednice Talijana održana Prezentacija kataloga stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje, na kojoj su se kupci stanova informirali o cijenama stanova, kao i o uvjetima kreditiranja koje nude banke - potpisnice Sporazuma o poslovnoj suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama.
Okupljenima se obratila zamjenica gradonačelnika Pule, Vera Radolović ustvrdivši kako je Grad Pula ovaj projekt realizirao unatoč recesiji i iznimno nepovoljnim uvjetima na tržištu. "Kamate koje nude banke potpisnice Sporazuma povoljnije su od onih na komercijalnom tržištu, a uložit ćemo i dodatne napore kako cijena kvadratnog metra stana u konačnici ne bi prešla 1.000 eura." 
Inače, realizacijom projekta društveno poticanje stanogradnje (POS) Grad Pula želi svojim sugrađanima omogućiti rješavanje stambenog pitanja,  te je osigurao zemljište i komunalnu infrastrukturu. Lokacija predviđena za gradnju stanova je na zemljištu u gradskom vlasništvu površine četiri tisuće četvornih metara, u Šijani, iza piknik-centra, odnosno između  Ulice Jurja Žakna, Valturske i marketa.
Društveno poticana stanogradnja je izgradnja stanova uz sudjelovanje sredstava države i jedinica lokalne samouprave, čime se postižu pristupačniji uvjeti za kupnju stana, odnosno niže cijene za kupca. Stanovi iz programa POS-a grade se isključivo za prodaju građanima s prosječnim platežnim mogućnostima koji nemaju riješeno stambeno pitanje.