Novosti

10/06/2011

Akti gradonačelnika - Milijun eura za POS-ove stanove

Gradonačelnik Boris Miletić je danas u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 02. do 09. lipnja ove godine.
U navedenom razdoblju donesen je 21 akt, a između ostaloga, donesena je Odluka o visini naknade za opremanje komunalnom infrastrukturom i podmirenje pripadajućih troškova za potrebe stambenih građevina iz programa POS-a na lokaciji Šijana. Tom se Odlukom utvrđuje ukupna površina građevinskog zemljišta koje Grad Pula osigurava za izgradnju POS-ovih stanova, kao i naknada za ustupljeno zemljište. Riječ je o 4.121 kvadratnih metara građevinskog zemljišta uz naknadu od 514.300,80 eura, odnosno 124,80 eura po kvadratnom metru. Ukupni troškovi opremanja komunalnom infrastrukturom iznose 509.516,76 eura, što je 117,45 eura po kvadratnom metru. Ukupni troškovi opremanja komunalnom infrastrukturom zemljišta su veći od milijun eura (1.023.817,56) ili 236,00 eura po kvadratnom metru netto korisne površine.
U istom razdoblju donesen je i Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o prijenosu prava vlasništva na nekretninama u obuhvatu rekonstrukcije državne ceste D66 u korist tvrtke "Hrvatske ceste" d.o.o., Odluke iz nadležnosti Gradskog vijeća, s ciljem izgradnje kružnog toka u Šijani na ulazu u grad, bez naknade.To bi bio doprinos jedinice lokalne samouprave, Grada, za realizaciju predviđene rekonstrukcije, jer je riječ o projektu od interesa za opći gospodarski i socijalni napredak građana Pule.
Nakon izmjena Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, temeljem kojih se djelatnost auto-taksi prijevoza više ne obavlja na osnovi dodijeljenih koncesija, nego izdanih dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza, bilo je nužno donijeti novu gradsku Odluku. U pitanju je akt iz nadležnosti Gradskog vijeća, a ukoliko ono usvoji ovu Odluku, pristupit će se daljnoj proceduri za njezinu provedbu, dok će ugovori o koncesiji sklopljeni prema ranijim propisima, ostati na snazi do isteka vremena na koje su sklopljeni. Gradonačelnik će svojom odlukom utvrditi broj dozvola sukladno broju stanovnika (jedna dozvola na 1.200 stanovnika).
Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u u razdoblju od  02. do 09. lipnja 2011. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.