Novosti

15/06/2011

Održana sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule

U ponedjeljak, 13. lipnja 2011. godine u Komunalnoj palači održana je sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule s dnevnim redom koji se sastojao od ukupno šest točaka koje su se odnosile na izvješće o radu Vijeća u 2010. godini. To su donošenje Odluke o prihvaćanju Programa Radne grupe za mlade i obitelj, utvrđivanje prijedloga Odluke o zabrani konzumiranja alkoholnih pića djeci i maloljetnim osobama na javnim površinama, zatim na izvješće o pojavi zlouporabe sredstava ovisnosti u 2010. godini u Gradu Puli, na izvješće o sigurnosnoj situaciji u Gradu Puli za 2010. godinu te na raspravu o izmjeni Zaključka o osnivanju Vijeća.
U Izvješću o radu Vijeća u 2010. godini Gradu Puli utvrđeno je ukupno pet sigurnosnih prioriteta koji se odnose na zlouporabu sredstava ovisnosti, nasilje u obitelji, vršnjačko nasilje i vandalizam kao pojavne oblike nepoželjnog ponašanja mladih te sigurnosno stanje u prometu. Nadalje, na sjednici je zaključeno kako ovim prioritetima valja pristupiti sustavno, a posebnu pažnju valja posvetiti primarnoj prevenciji te komunikaciji s građanima.
U izvješću o pojavi zlouporabe sredstava ovisnosti u 2010. godini navedeno je kako se broj ovisnika u Puli stabilizirao, a kako ujedno broj heroinskih ovisnika bilježi pad.
Što se sigurnosne situacije u Puli tiče, 2010. godine u Puli su prevladavala kaznena djela iz domene imovinskog kriminaliteta.
Članovi Vijeća usvojili su i program za 2011. godinu u sklopu kojeg će se u rujnu obilježiti Sajam mogućnosti i Dan policije, a u planu je i organizacija tribine koja će biti posvećena sigurnosnim problemima u Gradu Puli.
Valja napomenuti i kako će ovog petka, 17. lipnja, na Portarati od 10 do 12 sati, Obiteljski centar Istarske županije i Policijska postaja Pula prigodnim programom obilježiti Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama u čemu će sudjelovati i Vijeće za komunalnu prevenciju.