Novosti

17/06/2011

Osigurani uvjeti za izgradnju kružnog toka u Šijani

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 16.lipnja donesena je Odluka o  prijenosu prava vlasništva nad gradskim nekretninama koje se nalaze u obuhvatu rekonstrukcije državne ceste D-66 (Stancija Peličeti - Šijana) i to u korist Hrvatskih cesta. Riječ je o zemljištu vrijednom 13,6 milijuna kuna, koje se proteže duž dionice duge 2,4 kilometara, a koje će rekonstrukcijom postati četverotračni ulaz u grad s velikim kružnim tokom u Šijani.
Hrvatske ceste su kao investitor za ovaj projekt već  ishodile lokacijsku dozvolu te izradile parcelacijski elaborat. Odlukom se vlasništvo nad nekretninama prenosi bez naknade, s obzirom na visoke troškove realizacije koje će Hrvatske ceste, kao trgovačko društvo u stopostotnom vlasništvu države, imati u projektu.
Uz ovaj doprinos projektu, donesena je odluka i o tome da se Hrvatske ceste za rekonstrukciju dionice ulaza u grad oslobode obaveze plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 1,58 milijuna kuna, budući da je riječ o izgradnji objekta od interesa za grad Pulu.
Prije godinu dana Grad Pula je na isti način dao doprinos izgradnji nove pulske obilaznice koju je realizirala tvrtka Bina-lstra, od Stancije Peličeti do Pomera, oslobodivši investitora od milijunske obaveze.