Novosti

17/06/2011

Predstavljanje aktivnosti za manifestacije na Kaštelu

Gradonačelnik Pule Boris Miletić, direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj i ravnatelj Povijesnog muzeja Istre - Museo storico dell'Istria Gracijano Kešac predstavili su danas u Povijesnom muzeju Istreaktivnosti realizirane s ciljem privlačenja manifestacija na pulski Kaštel.
Direktorica TZ Pule Sanja Cinkopan Korotaj rekla je kako je u tu svrhu kupljena oprema vrijedna oko 200.000 kuna; pozornica veličine 48 kvadratnih metara, 600 stolica i sjenica. Ova će se oprema davati na korištenje organizatorima programa koje je odabralo gradsko Povjerenstvo za programe u prostorima kulturno-povijesnih spomenika, dok će Javna ustanova Pula film festival njome upravljati. Pozornica će cijelo ljeto biti na Kaštelu, stolci će se skladištiti u muzejskom prostoru, a Povijesni muzej Istre - Museo storico
dell'Istria organizatorima će naplaćivati samo troškove električne energije, vode, čišćenja i slično.
Gradonačelnik Miletić izrazio je zadovoljstvo ovom inicijativom te naglasio kako je zadovoljan što je u posljednje vrijeme pojačana suradnja  Grada Pule i Istarske županije s institucijama poput Povijesnog muzeja Istre,  Arheološkog muzeja Istre i Turističkom zajednicom.
Primijetio je i da se u održavanje programa i manifestacija općenito uveo red,  što je važan doprinos otvorenosti i transparentnosti rada. "Kada se unaprijed znaju datumi održavanja programa, događanja se mogu pravovremeno promovirati, što je veoma važno za turizam, kao i za građane Pule", objasnio je Miletić te ustvrdio kako ga veseli i činjenica da sada postoji mogućnost za organizaciju manifestacija na još više mjesta u gradu, kao i to da će Kaštel dobiti poziciju koju zaslužuje.
Ravnatelj Povijesnog muzeja Istre rekao je da su se i do sada u prostorima muzeja održavali programi te dodao kako je ovo prvi put da će se definirati programi adekvatni upravo za prostor od takvog povijesnog značaja. Kešac je ovu priliku iskoristio i da prisutne pozove na večerašnje otvorenje izložbe "Počeci zrakoplovstva u Puli 1911 - 2011".