Novosti

01/07/2011

Održan susret "Vi pitate, Boris odgovara"

U četvrtak, 30. lipnja 2011. godine na terasi Zajednice Talijana Pule - Circolu održan je susret "Vi pitate, Boris odgovara". Pred oko 150  zainteresiranih građana, gradonačelnik Miletić je tijekom dvosatnog susreta odgovarao na pitanja vezana uz gotovo sve aspekte rada gradske uprave. Bilo je tu prijedloga i kritika, ali i niz pohvala koje su se odnosile na nove kružne tokove u gradu, kao i na otvorenost Grada prema građanima. Građane su, između ostalog, zanimali detalji o naplati duga neplaćenih kazni Pulaparkinga, povratku jednosmjernog prometa u Ulici Castropola, dozvoli za ribarenje u pulskom priobalju, izgradnji parking kuće u Kandlerovoj ulici, uređenju nogostupa u Zagrebačkoj ulici, deložaciji iz stana i poslovnih prostora, održavanju rave partya, skidanju bodljikave žice na kupalištu Valkane, uređenju šumice na Gregovici, bespravnom postavljanju antena mobilnih operatera, otvaranju hospicija, pomoći pri zapošljavanju, iznosu potrošačke košarice, uređenju fasada, uznemiravanju susjeda i narušenim susjedskim odnosima. Postavljena su pitanja o Brijuni Rivijeri i Lučici Delfin. Bilo je govora o lokaciji za hitnu medicinsku pomoć, proširenju ceste na Velom Vrhu i beskućnicima.
Svatko je mogao postaviti do dva pitanja u trajanju ne dužem od tri minute, a kako bi se obuhvatio što veći broj tema rasprava za svaku temu bila je ograničena na 15 minuta, a poželjno je bilo da pitanja kao i odgovori, budu kratki i precizni.
Sudeći po posjećenosti i postavljenim pitanjima, ovi će susreti zasigurno unaprijediti komunikaciju s sugrađanima, koji su na licu mjesta dobivali  jasne odgovore na postavljena pitanja. 
Okupljeni građani iskazali su iznimno zadovoljstvo ovakvim  oblikom  komunikacije,  a gradonačelnik će s njima nastaviti  kao i dosad komunicirati putem e-maila i društvene mreže facebook te na redovnim prijemima u uredima gradske uprave, a do kraja godine održat će se još jedan ovakav susret.