Novosti

01/07/2011

Akti gradonačelnika - ukida se naplata parkiranja na Lungomare

Gradonačelnik Boris Miletić je danas, 1. srpnja u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 17. lipnja do 30. lipnja 2011. godine. Doneseno je ukupno dvadesetsedam akata. 
Između ostaloga, donesen je Zaključak o izmjeni Zaključka o novoj organizaciji prometa u centralnoj gradskoj zoni, u Kukuljevićevoj ulici i u ulici Lungomare u Puli, kojim se briše odredba osnovne Odluke iz 2000. godine, kojom je bilo utvrđeno ograničenje prometa vozila u Ulici Lungomare, u ljetnim mjesecima (zabrana prometa vozila svakim danom u vremenskom razdoblju od 19,00 do 22,00 sata te naplata parkiranja u iznosu od 2,00 kune u vremenskom razdoblju od 10,00 do 19,00 sati, a sve od 1. srpnja do 31. kolovoza).
Donesen je Pravilnik o utvrđivanju Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule. Ovim Pravilnikom su određeni ciljevi i kriteriji, kao i postupak prijavljivanja, izbora i utvrđivanja Programa javnih potreba u kulturi koji je financiran iz gradskog proračuna. Naime, utvrđivanje javnih potreba u kulturi je specifično u odnosu na utvrđivanje javnih potreba u ostalim društvenim djelatnostima, zbog propisane zakonske obveze prethodnog razmatranja svih prijavljenih programa od strane kulturnih vijeća, pa je ocijenjeno da je za tu djelatnost nužno donijeti Pravilnik kojim će na poseban način biti propisana procedura, kao i ciljevi i kriteriji. 
Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni 17. lipnja do 30. lipnja 2011. godine. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.