Novosti

11/07/2011

Započela 58. Pula - prve projekcije prikazane na Kaštelu

Povijesni muzej Istre ili popularni Kaštel posljednjih je godina sve zanimljivije pulsko mjesto za filmske projekcije Festivala igranog filma. Tako je bilo i u subotu, 9. srpnja, na svečanom otvaranju, kada su novu filmsku sezonu na ovom divnom mjestu otvorili ravnateljica Festivala Zdenka Višković-Vukić i umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković. U suradnji s pulskom Turističkom zajednicom pribavljeni su novi stolci, njihov je broj povećan na gotovo pet stotina i opet se ponovila priča prijašnjih godina: mjesta je i u ovom proširenom izdanju bilo umalo... premalo. Svečano otvorenje Kaštela upotpunio je glazbeni kolaž međunarodnog benda FonFone. Film otvaranja bio je francuska romantična komedija Franà§oisa Ozona Trofejna žena, a odmah potom je uslijedio erotski triler Kućna pomoćnica, južnokorejskog redatelja Im Sangsooa.
Oni koji nisu bili zainteresirani za muke kućnih pomoćnica s Dalekog istoka sjatili su se u Circolo, a tamo ih je čekao koncert Belfast Fooda. Stopala i dlanovi se nisu štedjeli, glazbeni je program otvoren u pozitivnom ritmu!
U nedjelju, 10. srpnja u Circolu su nastupili TutanKhamon Space Machine, a oni zainteresiraniji za film no za alternativni rock jam band  na Kaštelu su mogli pogledati kriminalistički triler Carlos. Prije Carlosa, u Kinu Valli igrao je Odlazak, film češkog državnika i filmaša Vaclava Havela.