Novosti

13/07/2011

Grad Pula i Vodovod Pula d.o.o. ustrajat će u namjeri da voda ne poskupi

Pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu Grada Pule Danijel Ferić i direktor trgovačkog društva Vodovod Pula d.o.o. Darko Višnjić održali su danas, 13. srpnja 2011. godine, konferenciju za medije na kojoj su govorili o aktualnoj situaciji u Vodovodu Pula d.o.o.
Pročelnik Ferić naglasio je da Grad Pula uvažava sindikate kao socijalne partnere s kojima je do sada Grad imao kvalitetnu suradnju, ali smatra potrebnim osvrnuti se na posljednje medijske navode na temu Vodovoda Pula.
Naime, neovisno o dopisu vijeća za vodne usluge u kojem se Vodovod poziva na usklađenje, Grad i Vodovod će, objasnio je Ferić, nadalje nastojati učiniti sve kako cijena vode ne bi rasla te je naglasio kako sam Zakon o vodama diktira formiranje cijene za socijalno ugrožene.
"Grad je dokazao da brine o onima kojima je pomoć najpotrebnija, o čemu govori i činjenica da unatoč smanjenju proračuna u 2011. od 15,3% u odnosu na 2010. socijalna davanja ne samo da nisu smanjena, već su, dapače, povećana. To povećanje u posljednjih pet godina iznosi gotovo 100%, zbog čega smo jako ponosni na politiku Grada koja je to omogućila" ustvrdio je.
Ferić se osvrnuo i na insinuacije da se Vodovod želi dovesti u "teške gubitke" jer je to nekome u interesu, kao i na teze o stvaranju namjernih gubitaka kako bi se poduzeće privatiziralo.
"Ovim putem najoštrije odbacujem ove navode kao neutemeljene i smatram da im je jedini cilj unošenje nemira i panike među zaposlenike Vodovoda" rekao je Ferić i istaknuo da je Vodovod Pula  javno poduzeće koje primarno služi interesima građana ovoga grada, kao i građana čije su općine suosnivači, a ne pojedincima i njihovim interesima.  "Cilj nije ni stvarati profit niti gubitke, već poboljšanje i unaprjeđenje vodovodne infrastrukture, uz nastojanje da se racionalno posluje te građanima pruži usluga uz što nižu cijenu " zaključio je Ferić.
Direktor Vodovoda Darko Višnjić dodao je da su cijene vode, kao i dokumenti, javne i  dostupne na web stranicama Vodovoda. Pritom je opovrgnuo navode o "katastrofalnom stanju u firmi i narušenim odnosima među djelatnicima" rekavši da su radnici u odličnim odnosima, što pokazuje i prisustvovanje sportskim igrama gdje su ostvareni odlični rezultati. 
Pročelnik Ferić osvrnuo se i na prozive o izbjegavanju javnog sučeljavanja. "Treba reći da još uvijek nije započela politička kampanja. Kada krene, ne sumnjam da će se svi zainteresirani imati priliku javno sučeljavati. Uostalom, nedavno je u Circolu održana javna tribina gradonačelnika i svih zainteresiranih građana ovoga grada, gdje je svatko mogao postaviti pitanja gradonačelniku, uključujući i sindikate, " zaključio je Ferić.