Novosti

14/07/2011

8. doFuraj svoj film!

Festival igranog filma u Puli već desetljećima je mjesto na kojem se mogu pogledati najnoviji filmovi domaće i svjetske produkcije. Pula je prije svega sinonim profesijskog filma, no posljednjih godina i amateri imaju svoju nišu. Naravno, radi se o natječaju doFuraj svoj film!kojeg već osam godina zajedničkim snagama organiziraju T-Com i Festival.
Kao i ranijih godina prijavit su se mogli filmovi snimljeni u trajanju od 5 sekundi do 3 minute. Ocjene ove godine čeka dvadeset i četiri amaterska rada koji su uvršteni u natjecateljski raspored dok će prolaznici moći pogledati sve uratke u sklopu programa Ukratko na Portarati, i to u utorak, 19 srpnja 2011. s početkom od 21.30 h.
Tročlani ocjenjivački sud u sastavu Jakov Kosanović, filmski kritičar i novinar Slobodne Dalmacije, Dario Marušićglazbenik i etnomuzikolog te Matija Debeljuh, multimedijalni umjetnik, odlučuju o dobitniku primamljivih nagrada koje je osigurao T-Com. Riječje o GSM uređaju Samsung Galaxy S IIs pripadajućim Simpa Internet mini Start-om i TV LCD SamsungLE22C350D1W. Trenutačno je Samsung Galaxy najbrži mobilni uređaj na tržištu. Igranje igrica ili pak preuzimanje sadržaja s Interneta uz ovaj uređaj posebno su iskustvo s obzirom da se odvijaju uz neslućene brzine te bez zastoja. Za potpuno iskustvo surfanja internetom tu je i velik zaslon. 
Osim nagrada o kojima odlučuje ocjenjivački sud, T-Com kao partner Festivala dodjeljuje nagradu i pobjedniku po izboru posjetitelja MAXzoneTportala. Radi se ponovno o brzom Samsung Galaxy S II s pripadajućim Simpa Internet mini Start-om.
Vaša projekcija počinje kad zaželite, stoga, krenite klikati"¦ vrijeme je za posjet MAXzonii amaterskim filmovima. Online glasovanje za najbolji film će trajati još nekoliko dana, zaključno s 18. srpnjem, a nagrada najboljem filmu po mišljenju ocjenjivačkog suda dodijelit će se u Areni.