Novosti

14/07/2011

Ivory u Puli - ne propustite vikend u Areni

"James Ivory je umjetnik koji ne režira filmove, on stvara svjetove." Upravo je tim riječima Zlatko Vidačković, umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli, započeo predstavljanje ovog velikana svjetskog filma. U srijedu 13. lipnja, pred prepunim Kaštelom, koji je brojao gotovo šest stotina posjetitelja, James Ivory se predstavio na način koji je svojstven samo istinskim umjetnicima - neposredno, jednostavno i iskreno, govoreći o svojim impresijama o Puli i Hrvatskoj, ali i predstavljajući svoj pretposljednji film, Bijela grofica. Riječje o melodrami koja je Ivoryju značila i ponovni susret s bliskim suradnicima kojih više nema. Naime, posljednjih su godina preminule glavna glumica filma Natasha Richardson, glumica Lynn Redgrave, a još za produkcije filma i Ivoryjev dugogodišnji partner, producent Ismail Merchant. 
Bila je to dirljiva filmska večer na Kaštelu, večer u kojoj smo nakratko živjeli u nekom novom, dalekom i bliskom Ivoryjevom ali i našem svijetu.

S ovim filmskim virtuozom imat ćemo se priliku družiti i u danima koji slijede; u subotu, 16. srpnja, Ivory će održati konferenciju za medije u festivalskom centru u 13.15 sati, a te večeri će mu na svečanom otvaranju u Areni biti uručena i Zlatna Arena za životni doprinos filmskoj umjetnosti.
U nedjelju, 17. srpnja, u 19.00 sati James Ivory će nakon projekcije svog filma Bostonci,kojim se zaključuje njegova retrospektiva u Puli, održati razgovor s publikom.
Ne propustite ovaj filmski spektakl, dođite u Arenu!