Novosti

14/07/2011

Zbog izgradnje Šijanskog kolektora privremeno se zatvara Kolodvorska ulica

Dio Kolodvorske ulice od križanja sa Splitskom do križanja s Ravenskom ulicom od 18.07. bit će zatvoren za promet, zbog izgradnje oborinske kanalizacije u sklopu Šijanskog kolektora na dionici u Ravenskoj, Kolodvorskoj i Tršćanskoj ulici, koja će se, kako je planirano, nastaviti će se i u ljetnim mjesecima. Do glavnog će se željezničkog kolodvora dolaziti privremenim obilaznim pravcem Splitskom ulicom, preko parkirališta kod Veslačkog kluba, uz crpnu stanicu Riviera i HŽ-ovih skladišta. Kako bi promet tekao neometano, nasipavanjem tamponskog sloja bit će uređena zemljana površina.
Završetkom zadnje faze asfaltiranja kružnog toka te nakon izgradnje u Ravenskoj ulici  radovi će se preseliti u Kolodvorsku ulicu, na dionicu od križanja s Ravenskom do križanja s ulicom Akvilejski prilaz, čime će izgradnja kanalizacije biti dovršena. Po završetku radova u Ravenskoj ulici, njezina dionica od kružnog toka do parkirališta bit će asfaltirana, čime će se građanima omogućiti prolaz s parkirališta u Ravenskoj ulici na kružni tok.
Ipak, glavnina zemljanih radova u narednom periodu obavljat će se u Kolodvorskoj ulici, a uz radove na izgradnji fekalne i oborinske kanalizacije, radit će se i na vodovodnoj mreži te položiti cjevovod u svrhu buduće plinofikacije područja.
U sklopu izgradnje na dionici Šijanski kolektor, osim radova u Kolodvorskoj i Ravenskoj ulici paralelno se izvode radovi na kišnom preljevu u parku kod Veterinarske stanice. Radovi na preljevnoj građevini uskoro će se intenzivirati, a nakon betoniranja zatrpavat će se iskop. Iako je Šijanski kolektor trenutno zbog izgradnje kišnog preljeva otvoren i vidljiv, opsežni su radovi neophodni kako bi se zaustavila šteta koju jedan od najvećih ispusta fekalnih voda nanosi pulskom zaljevu te kako bi započeo proces oporavka. Tok Šijanskog kolektora privremeno je skrenut u prethodno izgrađeni mimovodni kanal a nakon betoniranja temeljne ploče preljeva započet će gradnja vertikalnih zidova  te pokrovne ploče, što je preduvjet za zatrpavanje. Po završetku  radova park će biti doveden u prvobitno stanje, a glavni kanalizacijski ispust i izvor neugodnih mirisa u ovom dijelu grada  biti će zauvijek uklopljen u novi sustav odvodnje putem obalnog kolektora.
Osim na Šijanskom kolektoru, radovi se prema planiranoj dinamici izvode i na izgradnji CS  Veli Vrh. Osim pripreme natječajne dokumentacije za izgradnju obalnog kolektora koji provode Hrvatske vode, u tijeku je i priprema za objavu radova na izgradnji dijela tlačnog kolektora od CS Veli Vrh do prekidnog okna u Tršćanskoj ulici. Radovi na ovoj dionici planirani su za jesen 2011. godine. 
Privremena regulacija prometa uvedena je kako radi sigurnosti  radnika i strojeva na gradilištu, tako i radi sigurnosti   građana koji žive i rade u okolici gradilišta. Stoga molimo građane da poštuju znakove, te da ne parkiraju vozila i ne ulaze unutar ograđenog područja gradilišta.