Novosti

15/07/2011

Ljetni kamp izviđača iz Rojca

Odred izviđača Istre je udruga građana koja svoje sjedište ima u Centru gradskih udruga Rojc i koja u prosincu ove godine slavi svoju dvadesetu godišnjicu postojanja. Izviđači su u Rojcu prisutni još od 2000. godine.  
Za svoju ljetnu bazu izabrali su Valovine, mjesto na kojemu je postavljen izviđački tabor. Aktivnosti u kampu uključuju logorovanje, što se smatra krunom cjelogodišnjeg izviđačkog rada, te sportske discipline, kajak, veslanje, plivanje, vaterpolo i odbojku. Budući plan je da se u suradnji sa školama organizira škola u prirodi.
Trenutno u kampu boravi 73 djece koja su aktivna u grupi Odreda izviđača Istra, odnosno njihovih gostiju, odreda izviđača Vinkovci. Kamp u ovom sastavu djeluje do 23. srpnja, nakon čega će sve do 29. kolovoza u kampu boraviti Odred izviđača Lepoglava.
Početkom rujna, završava peti po redu ljetni tabor kada će Odred izviđača Istre realizirati projekt Mladi na djeluu segmentu priroda i turizam za kojega su financijski suport dobili iz E.U. fondova. U kamp će tada doći djeca iz Slovenije i Norveške koja će zajedno sa djecom iz Odreda izviđača Istre zajedno raditi na očuvanju prirode i životu u skladu s prirodom.
Kamp je moguće posjetiti pojedinačno ili u grupama uz prethodnu najavu. Kako su djeca iz Down sindrom centra izrazila želju za druženjem sa izviđačima njihov posjet kampu očekuju tijekom idućeg tjedna.