Novosti

18/07/2011

Priopćenje Uprave Pula Film Festivala - Vatromet ćemo ponoviti do kraja 58. Festivala!

Svjesni činjenica da je vatromet jedan od najprepoznatljivijih i najpostojanijih simbola Festivala igranog filma u Puli te da iz ljeta u ljeto čitave generacije, pogotovo oni najmlađi, očekuju taj katarzičan trenutak, iskreno nam je žao što su ovaj put tisuće posjetitelja, pogotovo onih izvan Arene, i onih na rivi koji su došli isključivo želeći uživati u tradicionalnom vatrometu, ostali uskraćeni za taj svima nama građanima Pule jedinstven i svečani  trenutak pun emocija. Vatromet je ponos ovog grada, s kojim se brojni građani Pule poistovjećuju kao s vrlo bitnim dijelom kolektivnog gradskog identiteta.
Preuzimamo punu organizacijsku odgovornost zbog prekratkog trajanja vatrometa. U konkretnom slučaju došlo je do tehničke greške odnosno blokade u računalnom sistemu koji regulira uređaj za ispaljivanje raketa s Riječkog gata. Također, znamo da bilo koje riječi neće nadoknaditi razočarenja Puljana i njihovih gostiju, iako je u organizaciju cijelog Festivala pa tako i podbačenog vatrometa uložen silan trud, ali i entuzijazam brojnih zaposlenika i suradnika Festivala. Kako bismo bar donekle nadoknadili izgubljeni doživljaj, odlučili smo ponoviti vatromet na istom mjestu do kraja Festivala.
Vatromet ćemo u tradicionalnom sjaju i pravom trajanju te intenzitetu ponoviti do kraja Festivala, a vrlo brzo ćemo javnost izvijestiti o točnom terminu. Još jednom naše isprike svim građanima i Pule kao i svim njenim gostima te Vam hvala na razumijevanju.

S poštovanjem,
Uprava Pula Film Festivala