Novosti

20/07/2011

Gradonačelnik oštro osudio incident s vozilom gosta iz Srbije - Boris Miletić apelira na institucije da pronađu počinitelje

Grad Pula pridružuje se osudama jučerašnjeg incidenta u kojem je išarano vozilo somborskih registarskih oznaka neprihvatljivim znakovljem.
"Tvrdnje da je Pula multietnička sredina koja njeguje toleranciju i kulturu dijaloga nisu tek prazne izjave, nego rezultat sustavnog rada svih nas u Puli i Istri. Iznimno smo ponosni na postignutu razinu suradnje među svim etničkim zajednicama u Puli i nećemo dopustiti šačici barbara da svojim nepromišljenim postupcima to na bilo koji način ugroze. Očekujem da će nadležne institucije pronaći i sankcionirati počinitelje. Ovdje je u pitanju usamljeni incident, a Pula i Istra će i dalje razvijati kulturu dijaloga te jamčiti osjećaj sigurnosti svim građanima i posjetiteljima", izjavio je Miletić, dodavši kako je uvjeren da njegovo mišljenje dijeli i velika većina Puležana.
"Grad Pula miroljubivo je, otvoreno i prijateljsko okruženje koje s dobrodošlicom prihvaća sve goste, što dokazuje i iznimno dobra posjećenost naših kulturnih manifestacija, koje iz godine u godinu u Pulu privlače sve više posjetitelja iz Srbije." Gradonačelnik je izrazio i nadu da ovaj događaj neće obeshrabriti goste iz susjednih zemalja koji se posljednjih godina sve više vraćaju ljetovanju u Puli i Istri, što Grad Pula toplo pozdravlja.