Novosti

26/07/2011

Reagiranje na izjave vijećnika Maurizia Licula

Za sjednicu Gradskog vijeća planiranu za 27. srpnja 2011. godine, pozivi su dostavljeni vijećnicima dana 24. srpnja 2011. godine, sukladno odredbi Poslovnika Gradskog vijeća koje dopušta da se sjednica sazove i u roku kraćem od 5 dana ukoliko za to postoje opravdani razlozi koji moraju biti navedeni. Na navedenoj sjednici 4. točka dnevnog reda je  Odluka o suglasnosti na Ugovor o provedbi razvojnog programa "Brijuni Rivijera" na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Otok Sv. Katarina - Monumenti. Materijali za navedenu sjednicu vijećnicima su dostavljeni dan kasnije, 25. srpnja 2011. godine.
Razlog ovako skraćenom postupku leži u činjenici da je Agencija za upravljanje državnom imovinom dostavila Gradu Puli novi prijedlog Ugovora upravo dana 25.srpnja, a predviđeno je da Vlada Republike Hrvatske o prijedlogu Odluke raspravlja na svojoj sjednici koja će se održati u Umagu, 28. srpnja 2011. godine.
Slijedom navedenog, jedino rješenje bilo je sazvati sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se raspraviti o dostavljenom prijedlogu Odluke te amandmanima koje je Gradsko vijeće dalo na sjednici 1. srpnja, kao i donijeti stav Vijeća o dostavljenom prijedlogu Ugovora, a prije najavljene sjednice Vlade.
Gradonačelnik je sukladno Zaključku o davanju mišljenja o amandmanima podnesenima na Prijedlog Odluke kao i u nastupu na samoj sjednici Gradskog vijeća od 01. srpnja 2011. godine, jasno naglasio da će se u mjesnom odboru Štinjan održati prezentacija projekta, koja je i zakazana za utorak 26. srpnja u 18,00 sati, te da će se građanima omogućiti i uvid u dokumentaciju putem web stranica grada Pule www.pula.hršto je i učinjeno.
Na žalost, vijećnik Licul ni ovaj put nije zatražio pojašnjenje u gradskim uredima oko predmetne tematike jer bi mu se tada pojasnili svi detalji ove kompleksne i stručne materije  u koju, unatoč javnim istupima, očigledno nije dovoljno upućen.