Novosti

27/07/2011

Počeo festival Media Mediterranea 13

Počeo je festival Media mediterranea 13. u organizaciji udruge Metamedij koja svoje sjedište ima u CGU Rojc.
Tema ovogodišnjeg izdanja je: "Pula - kreativni grad". Koncept "kreativnih gradova" je relativno nov fenomen koji ističe kako je ljudski kapital bitniji od infrastrukture ili arhitekture nekog mjesta. To je dinamičan koncept s naglaskom na kreativnost, razvoj zajednice i kulture, kao glavnim pokazateljima koji čine neko mjesto vibrantnim, živahnim i udobnim gradom, održivim i prosperitetnim za buduće generacije. Kako je jedan od aspekata za razvoj "kreativnih gradova", razvoj lokalnih talenata, što je i misija udruge, u ovogodišnjem izdanju festival će biti fokusiran upravo na taj segment.
U
ponedjeljak, 25.srpnja 2011. predavač Goran Kovačević održao je u prostoru Metamedija naprednu radionicu Snimaj. Radionica je zatvorenog tipa, odnosno, namijenjena je polaznicima koji su tokom godine pohađali teorijski i praktični dio iste.
U utorak, 26.srpnja.2011. s početkom u 21 sat, na lokaciji Foruma 13 otvorena je izložba Moj grad-moj dizajnnastala u suradnji s Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna-Pula.
Izložbu, a time i program festivala za javnost prigodnim riječima otvorili su: Erik Lukšić, pročelnik, Odjel za društvene djelatnosti-Grad Pula, Davor Kliman, ravnatelj, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna-Pulai Marino Jurcan, koordinator, Media Mediterranea 13.
Za srijedu, 27.srpnja 2011. na programu je panel diskusija na temu Mladi u lokalnim kulturnim politikamakoja će se održati u MMC Lukas početkom u 11 sati. Gostuju: Vladimir Torbica (UO za kulturu Istarske županije), Branka Benčić (nezavisni kustos), Slavica Čurković (Vijeće za nove medijske kulture i kulturu mladih Grada Pule), Marino Jurcan (Vijeće za nove medijske kulture Istarske županije). Diskusija jeotvorena za sve zainteresirane posjetitelje.
U četvrtak, 28.srpnja 2011. na adresi Forum 13 s početkom u 21 sat održati će se Hip Hop & Breakdance show-Friški ritmovi i ženske rime.Uz nastup reperica Nine Davis, Mc Killah i Mc Sister, u breakdance dijelu programa nastupaju i plesne skupine AB Original iz Pule i Saltatrix iz Vodnjana.
U petak, 29.srpnja 2011. u unutarnjem dvorištu CGU Rojc s početkom u 22 sata biti će održan koncert Made in Rojc. Nastupaju mladi lokalni talenti: Reanimacija, TutanKhamon Space Machine, Newtone, Rabbia e disperazione, Mortal Divinity, Gedore, Mad Facete gosti s prošlogodišnje radionice NoiseFight. Tijekom koncera bit će snimani i video spotovi bendova pod vodstvom Vibora Juhasa. Specijalni gosti večeri bit će grupa Popeye.
U subotu, 30.srpnja 2011. na kupalištu Stoja s početkom u 19 sati bit će održan modni performance Illuminated Boulevard.Kroz raznovrsni program predstavit će se lokalni modni autori, bit će izvedenlight performance te će na štandovima posjetiteljima biti predstavljen ručno izrađen nakit pulskih i regionalnih autora. U glazbenom dijelu nastupit će polaznici radionice Abletona, te osim njih Dj Marino, King Shango Soundsystem i dr. Nakon modne revije bit će organziairan i beach afterparty.
U slučaju kiše program predviđen za četvrtak, petak i subotu bit će održan u CGU Rojc.