Novosti

28/07/2011

Vojarna Vallelunga II predana na upravljanje Gradu Puli

Pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu Danijel Ferić na današnjoj je konferenciji za medije, održanoj na prostoru bivše vojarne Vallelunga informirao javnost o predaji ovog prostora na privremeno korištenje Gradu Puli, dok ga Vlada RH ne odluči trajno dodijeliti Gradu.
Tom je prilikom pročelnik naglasio kako je zadovoljan dosadašnjom suradnjom MORH-a s Gradom. Inače, prostor Vallelunge na kojem je nekoć bila vojarna još je u ponedjeljak, 25. srpnja 2011. godine predan je na privremeno čuvanje i upravljanje Gradu Puli, dok se trajno ne riješe imovinsko-pravni odnosi na predmetnoj nekretnini. Za vrijeme trajanja protupožarne sezone ovaj će prostor koristiti Javna vatrogasna postrojba Pula i Dobrovoljno vatrogasno društvo Pula.
Tom je prilikom gradonačelnik Boris Miletić je u društvu zamjenice Vere Radolović i predstavnika Upravnih odjela Grada, Ministarstva obrane RH, predstavnika Službe za nekretnine, graditeljstvo i zaštitu okoliša Josipa Mandića te predstavnika Glavnog stožera OSD RH bojnika Mladena Miljanića razgledao prostor i objekte bivše vojarne Vallelunga ll. Primopredaja između Ministarstva obrane i Grada Pule izvršena je na temelju suglasnosti Agencije za upravljanje državnom imovinom od 6. srpnja ove godine, a potpisalo ju je povjerenstvo u sljedećem sastavu: predstavnik Službe za nekretnine, graditeljstvo i zaštitu okoliša Josip Mandić, predstavnik Glavnog stožera OS RH bojnik Mladen Miljanić te predstavnici Grada Pule; pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu Danijel Ferić te pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat.