Novosti

29/07/2011

Otvoren prvi Croatia Business Open Umag

U Umagu je danas otvoren poslovni skup "Razvoj turističkog proizvoda Istre: EU perspektiva i izazovi" na kojemu su istaknuti stručnjaci govorili o važnosti i smjerovima turističkog razvoja Istre kao jedne od vodećih mediteranskih destinacija.
Današnji je susret organiziran kako bi se identificirao turistički potencijal Istre te njezin razvoj usmjerio u jednu od vodećih mediteranskih destinacija. Skup je danas svečano otvorio predsjednik RH Ivo Josipović dok je okupljene pozdravio i istarski župan Ivan Jakovčić. Među uvaženim gostima i brojnim istarskim turističkim djelatnicima skupu je nazočio i pulski gradonačelnik Boris Miletić te Paul Vandoren šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj. Susret je održan u hotelu Melia Coral Umag, a organiziran je u suradnji Istarske županije i Zagrebačke banke.
Inače, Croatia Business Open Umag ove se godine održava prvi put, a cilj mu je da svake godine, u vrijeme kad Umag zbog tenisa postane centar Hrvatske, okupi vodeće istarske, hrvatske i međunarodne stručnjake koji će na ovaj način, svojim znanjem i promišljanjima, pridonijeti razvoju istarskog turističkog proizvoda kako bi se Istra dugoročno nosila s vodećim mediteranskim turističkim destinacijama.